Signkracht BV biedt u een tal van mogelijkheden voor uw interieur of exterieur. Naast interieur en exterieur diensten en producten bieden wij ook werkkleding, promotieartikelen en vele andere producten. Het kan zijn dat u wellicht specifieke vragen heeft over een van onze diensten en/of producten. Op deze pagina houden wij de meest gestelde vragen (en bijbehorende antwoorden) bij om u nog beter van dienst te kunnen zijn. Staat uw vraag en antwoord hier niet tussen dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Een van onze medewerkers zal uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Deze pagina beantwoord alleen vragen over onze producten en/of diensten. Indien u specifieke vragen heeft over bijvoorbeeld verzending en/of betalen in onze webshop dan kunt u het beste de pagina “verzenden en betalen” raadplegen.

Zoek een schone, droge werkruimte. U hebt een schone omgeving nodig om te voorkomen dat stof en vuil zich vermengen met de kleuring. Alles binnenshuis doen is geen slecht idee. Maar als je buiten wilt werken, kies dan voor een schone en droge plek.

Verwijder eventuele stickers of lijm van de ramen. Verwijder eventuele stickers aan de binnenkant van het autoscherm en verwijder alle lijm of plakkerige dingen die problemen kunnen veroorzaken met het plakken van de film op de ramen. Verwijder alle obstakels in de auto die uw proces kunnen beperken en in de weg kunnen staan. Stofzuig ten slotte de binnenkant om stof te verwijderen.

Reinig de ramen met zeepwater en een scheermesje van 2,5 cm. Laat het raam iets zakken zodat u ook de bovenkant kunt krijgen. Meng een paar druppels afwasmiddel met warm water en spray of veeg het op het raam, gebruik dan de mes om al het vuil en roet weg te schrapen Zorg ervoor dat u beide zijden van het raam goed schoonmaakt en alles verwijdert. Gebruik nooit Windex of reiniger met ammoniak erin. Het kleurt je ramen paars als je klaar bent.

Zorg ervoor dat je alle randen en afdichtingen hebt en rol het raam omhoog om de onderkant te krijgen. Je hebt tijdens dit proces bijna een liter zeepwater nodig. Bereid het water van tevoren voor om het werken te vergemakkelijken. Een spuitfles wordt sterk aanbevolen. 4 Neem een ​​schone doek en droog het raam. Veeg het zeepwater aan beide kanten weg en droog ook de randen af. Als u een verstuiver gebruikt, vul deze dan opnieuw met meer zeepachtig water. Een rakel helpt je om het raam helemaal droog te krijgen.

Je hebt veel zeepachtig water nodig om ervoor te zorgen dat de tint niet blijft plakken of scheuren. Zorg ervoor dat u onder de afdichtingen in het interieur van de auto kruipt. Gebruik uw vinger om onder de verzegeling te komen en vuil en stof te verwijderen.

Rol het raam weer omhoog voordat u begint, maar laat uw auto aanstaan. U moet het venster op en neer bewegen terwijl u werkt. Laat het voorlopig staan. 6 Bepaal welke kant van de tint klevend is. Net als een sticker heeft de tint een laag die kan worden afgepeld vlak voordat deze op het raam wordt geplakt. Zorg ervoor dat, terwijl u met de tint werkt, deze kant naar u toe is gericht.

Spuit de buitenkant van het raam in met een sopje. Het water helpt de kleuring tijdelijk te hechten, maar maakt het toch glad genoeg om rond te glijden en op zijn plaats te zetten.

Plaats de tint over de buitenkant van het raam zodat deze het hele raam bedekt. Rol uw tinting uit zodat deze het hele raam bedekt, met minstens 2 cm extra tint over de randen. De voering (het deel dat later aan het raam zal hechten), moet naar u toe zijn gericht. Zorg ervoor dat u de voering niet verwijdert – u past nu alleen de maat aan en drukt op de tint, terwijl u deze nu vastplakt.

Snijd een hanteerbare plak tint weg. Je zou in elke richting een paar centimeter extra tint moeten hebben, maar je wilt niet de hele filmrol tijdens het werk manoeuvreren. Gebruik een precisiemes of mes om een ​​bruikbaar vierkant kleurfolie uit de grotere rol te snijden.

Spuit de voorkant van de film in met water. Zodra de tint in een vierkant is gesneden, moet deze aan de buitenkant van het raam aan het water blijven kleven. Je moet dan de tint zelf spuiten zodat het hele ding bedekt is met een dun laagje zeepachtig water.

Pak je mes en snijd langs de onder- en linkerrand van het raam. Gebruik gewoon de randen van het venster om uw mes over de kleurfolie te trekken. U wilt een perfect gevormde lijn om ervoor te zorgen dat de tint past. Als je klaar bent, moeten twee van de randen perfect passen en de rest moet nog steeds vierkant zijn. Gebruik tijdens het snijden de wisser of je vrije hand om ervoor te zorgen dat de folie gelijk ligt met het raam. Als u klaar bent, snijdt u de overtollige film weg en gooit u deze weg.

Trek de folie 1 “naar de linkerrand. U wilt de folie naar de zojuist afgesneden rand verschuiven. Dit zorgt ervoor dat u voldoende tint heeft om elke rand van het venster te bedekken, inclusief het gedeelte dat door de afdichting wordt bedekt.

Knip de rechterrand af en schuif de tint halverwege terug naar het midden. Zodra u de rechterrand eraf snijdt, trekt u de tint gedeeltelijk terug naar het midden, zodat er aan weerszijden van het venster ongeveer 1/2 “extra kleurfilm is.

Trek de film ongeveer 2,5 cm naar beneden, zodat de onderkant lager is dan het raam. Dit is de tint die uiteindelijk de deur binnengaat, waardoor je een betere lichte afdichting krijgt. Schuif het naar beneden en gebruik de wisser om het weer plat te maken. Je doet hetzelfde als zojuist met de rechter- en linkerkant aan de boven- en onderkant.

Laat het raam een ​​halve centimeter zakken en gebruik vervolgens de bovenkant van het raam om de film in vorm te snijden. Als het raam eenmaal is neergelaten, kunt u deze bovenrand van het raam als uw gids gebruiken. Gebruik het precisiemes om helemaal tot aan de bovenkant van het raam te snijden. Als u klaar bent, trekt u de tint terug naar het midden. Je zou ongeveer 1/2 “extra film aan elke kant van het raam moeten hebben. 10 Reinig alle hoeken met overtollige film. Bij het wegsnijden kunnen de hoeken stukjes en beetjes extra folie in de hoeken hebben. Gebruik je mes om alles op te ruimen.

Lijn uw film opnieuw uit zodat deze perfect in het raam past, met wat overschot aan elke rand. Mogelijk moet u opnieuw water aanbrengen om het te laten plakken. Als dit het geval is, verwijder dan de afgeknipte tint, spuit nog wat zeepachtig water en breng de film opnieuw aan op het raam.

Werk van boven naar beneden, gebruik een heteluchtpistool en een harde kaart om de bellen naar beneden te duwen. Verwijder alle lucht en water door van boven naar beneden te werken. Strijk de hele film glad aan de buitenkant van het raam. Terwijl je naar de bodem duwt, zie je zigzaggend van de “vingers” van de lucht die nog in de film zit. Dit is een goed teken. Blijf naar beneden duwen en laat het warmtepistool langs de onderkant van het raam lopen om er zeker van te zijn dat alles uitgedroogd is.

U kunt de tint nu aan de buitenkant van het raam laten plakken. Je zult het binnenraam wat meer moeten voorbereiden, dus dit is een goede plek om ervoor te zorgen dat de tint stofvrij blijft. Een deel 3 De tint vasthouden 1 Bereid de binnenkant van het raam voor met een sopje en een wisser. Je zult tijdens dit proces veel zeepachtig water doormaken. U kunt een harde rand gebruiken om tussen de afdichting en het raam te komen voor een betere reiniging. Als u klaar bent, besproeit u het hele raam met een sopje.

Verwijder de bovenste helft van de beschermlaag van de kleurfilm. Venstertint werkt net als een sticker. Er is een verwijderbare laag die aan de tint hecht en de lijm stevig houdt. Je moet voorlopig echter alleen de bovenste helft verwijderen – dat maakt het gemakkelijker om mee te werken.

Bewerk de tint voorzichtig tussen twee vingers alsof u aan het klikken bent om de kleeflaag eraf te krijgen. 3 Sproei het nu blootgestelde gedeelte af met zoet water. U bent nu klaar om de tint op het raam te plakken.

Lijn uit en plak de bovenkant van de tint op het raam. Het water zorgt ervoor dat de tint gemakkelijk kan worden geschoven, zodat u de rand van het raam perfect op één lijn kunt krijgen met de bovenrand van de tint. Je raam moet nog steeds een beetje naar beneden zijn.

Vouw de tint iets om hem onder de verzegeling te laten werken. Zodra de bovenrand op het raam zit, sluip je de twee kanten in de afdichtingen naar rechts en links, met je vingers om ze ongeveer gelijk te krijgen. Trek met één hand de afdichting rond het raam terug en gebruik vervolgens de andere hand om de folie onder de afdichting en op het raam te drukken.

Vergeet niet om alles in een sopje te dopen om het verplaatsen te vergemakkelijken.

Spuit het raam opnieuw naar beneden en gebruik dan je harde rand om het water uit de randen te duwen. Gebruik uw wisser of harde rand om het water langzaam naar buiten te werken door het water opzij te duwen. Duw het water uit de bovenkant en zijkanten, maar duw niet naar de bodem, waar de rest van je voering wacht om te worden vastgeplakt.

U moet te allen tijde een hand op de tint houden om te voorkomen dat deze beweegt terwijl u het water eruit zuigt.

Rol het raam omhoog en besproei de onderste helft van het raam met zeepachtig water. Beknibbel niet op het zeepwater – het is essentieel om te voorkomen dat de tint blijft plakken.

Trek de resterende lossingslaag eruit en spuit de blootgestelde tint met water. Zorg ervoor dat zowel het raam als de tint nat zijn.

Gebruik je vingers en harde rand om de onderkant van de tint in de onderste afdichting te stoppen. Spuit de tint opnieuw af met een sopje. Dit is lastig, maar zou gemakkelijk moeten zijn met een harde rand. Trek de verzegeling met uw vingers naar achteren en gebruik vervolgens de harde rand om de folie naar beneden en op het raam te duwen.

Strijk het raam glad met je harde rand en duw al het water en de luchtbellen naar de randen. Werk waar mogelijk naar beneden en naar buiten en besproei de tint met meer zeepachtig water om ervoor te zorgen dat de voering niet scheurt. Blijf het water uit de kleurstof wrijven zodat het glad is, alsof het slechts een deel van het raam is.

DPI verwijst naar Dots Per Inch bij het afdrukken. Hoe meer punten u per vierkante inch materiaal kunt invoeren, hoe beter de afdrukkwaliteit die u visueel zult zien. PPI verwijst naar Pixels Per Inch en wordt vaker gebruikt op computers, maar verwijst nog steeds naar de kwaliteit van een afbeelding per fysieke inch. DPI en PPI worden ook vaak resolutie genoemd.

Afbeeldingen die pixels of stippen gebruiken, zoals deze, worden rasterafbeeldingen genoemd. Elke kleine pixel krijgt een kleur toegewezen en alle pixels samen vormen een hele afbeelding. De meest voorkomende rasterafbeeldingen zijn via digitale camera’s, scanners en monitoren.

Omdat de resolutie direct gerelateerd is aan de fysieke grootte van de afbeelding, als u een afbeelding neemt van 1 “x 1” bij 300 dots per inch en u uw afbeelding opschaalt naar 2 “x 2”, worden uw punten in die inch slechts werd verspreid over 2 inch, dus 300dpi wordt 150dpi.

Raster versus vector
Een manier waarop ontwerpers vastzitten aan één formaat, is door te ontwerpen in vectorkunstprogramma’s (meestal Adobe Illustrator en Corel Draw).

Indien u een eigen foto en/of afbeelding wilt uploaden om als behang te laten printen (ook voor naadloos behang van toepassing) dient de afbeelding en/of foto van een zo hoog mogelijke resolutie te zijn.

Als uitgangspunten kunt u onderstaande resoluties hanteren:

Per meter fotobehang dient de foto of afbeelding over 800 pixels te beschikken. Dit betekend dat behang welke aangebracht dient te worden op een wand van 4 bij 2 meter minimaal 3200px bij 1600px dient te zijn. Hoe hoger het aantal pixels hoe mooier het behang zal worden.

Is uw foto of afbeelding van een lagere kwaliteit dat zult u al pixels kunnen zien op grotere afstand.

Heb je ooit een perfect aantrekkelijke sticker veranderd in een verwrongen klomp of een gerimpelde doorn in het oog? Hier zijn enkele tips en trucs waarmee u uw stickers elke keer weer gemakkelijk kunt aanbrengen!

Tip 1: Begin met een schoon oppervlak
Was het gebied waar u de sticker gaat aanbrengen voor met water en zeep of een mengsel van ontsmettingsalcohol (70% isopropylalcohol) en water. We raden een oplossing van 50/50 water / alcohol aan. Na reiniging met zeepwater, grondig spoelen met water totdat er geen zeep of residu meer is. Gebruik geen glasreinigingsproducten. Ze kunnen een residu achterlaten, waardoor uw sticker minder goed blijft plakken.

Tip 2: Pas toe als de temperaturen gematigd zijn
Voor het beste resultaat plak je je stickers op een plek in de schaduw, uit direct zonlicht. Indien mogelijk, moet u stickers aanbrengen als de temperatuur hoger is dan 10 graden en onder de 30 graden.

Tip 3: gebruik afplakband
Afplaktape kan ervoor zorgen dat uw sticker precies daar wordt gepositioneerd waar u hem wilt hebben. Laat het witte rugpapier op zijn plaats en kijk naar het oppervlak waarop u het aanbrengt, en plaats de sticker waar u het wilt hebben. Plak een stukje afplakband langs de bovenrand van de sticker – dit bevestigt het op de juiste plaats. Til vervolgens de sticker op alsof deze op een scharnier zit en verwijder het rugpapier. Terwijl je de onderkant vasthoudt, laat je de sticker langzaam zakken, gebruik je de duim van je andere hand om vanuit het midden naar buiten te drukken en werk je geleidelijk van boven naar beneden.

Tip 4: Gebruik de natte methode
Je kunt de meeste kleinere emblemen aanbrengen zonder water te gebruiken, maar voor grote en zeer grote stickers is deze truc een redder in leven. Na het reinigen van uw oppervlak, maakt u het gebied opnieuw nat met een spuitfles en een oplossing van ongeveer 5% zeep / 95% water. Breng de sticker aan terwijl het gebied nog nat is. Dit zorgt ervoor dat het niet onmiddellijk hecht en geeft u de tijd om indien nodig te herpositioneren. U kunt er ook bellen mee verwijderen met een wisser of een plastic kaart. Het zeepachtige water droogt binnen een paar minuten en laat je sticker stevig op de sticker zitten.

Tip 5: neig naar de transferband
Veel van onze stickers worden geleverd met drie lagen: 1) transfertape, de heldere toplaag die aan de niet-klevende kant van de sticker kleeft en de sticker bij elkaar houdt; 2) de sticker, de middelste laag; 3) rugpapier, de onderste laag wit papier die aan de kleefzijde van de sticker kleeft. Voordat u dit soort stickers aanbrengt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de sticker en de transfertape stevig op elkaar zijn gedrukt. Om dit te doen, oefent u met een wisser of een plastic kaart gelijkmatig druk uit over de transfertape. Dit zorgt ervoor dat de sticker tijdens de installatie niet op het rugpapier terechtkomt. Als je de sticker eenmaal hebt aangebracht, zorg er dan voor dat je de transfertape minimaal 3 uur en maximaal 24 uur laat zitten voordat je hem voorzichtig verwijdert. In erg koude wintermaanden moet u de transfertape misschien nog langer laten zitten. Om het proces te versnellen wanneer het buiten koud is, kunt u het aanbrengoppervlak verwarmen met een föhn op een laag vuur. Nu je de trucs kent die de experts gebruiken om stickers aan te brengen, zou je het elke keer goed moeten kunnen doen! Maar voor het geval u nog meer informatie wilt, kunt u stapsgewijze instructies en meer tips vinden bij Stickerinstallatiegidsen.

De meeste DASSY-werkbroeken zijn beschikbaar in 3 verschillende tussenbeenlengtes:Standaard (normaal), Minus (kort), Plus (lang). Door de speciale brede zoom kan je elk model ook eenvoudig 5cm verlengen.

STANDAARD 
De STANDAARD tussenbeenlengte is 81 cm en beschikt over een brede zoom van 5 cm. Hierdoor kan de broek op een eenvoudige manier verlengd worden tot een maximale lengte van 86 cm.

MINUS (kort) 
De MINUS tussenbeenlengte is 75 cm en beschikt over een brede zoom van 5 cm. Hierdoor kan de broek op een eenvoudige manier verlengd worden tot een maximale lengte van 80 cm.

PLUS (lang) 
De PLUS tussenbeenlengte is 87 cm en beschikt over een brede zoom van 5 cm. Hierdoor kan de broek op een eenvoudige manier verlengd worden tot een maximale lengte van 92 cm. 

Meet de tussenbeenlengte van aan het kruis tot de gewenste lengte (zoals op de tekening). Sta mooi rechtop met de benen licht gespreid.

TIP: Je eigen tussenbeenlengte opmeten, doe je beter niet. Doordat je daarvoor voorover moet buigen is de gemeten lengte niet correct. Je vraagt dus best hulp aan iemand anders. 

Alles begint bij de stof. Daarom worden er reeds van bij de stofkeuze strenge kwaliteitseisen gesteld en worden onze stoffen daarna veelvuldig getest om het beste resultaat te behalen. Deze vastberaden aanpak zorgt voor duurzame, slijt-, kleur- en vormvaste stoffen, waarbij comfort en design eveneens een cruciale rol spelen.

Alle gebruikte grondstoffen voldoen aan de Oeko-Tex® Standard 100. Dat internationaal label garandeert dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat. 

Hieronder een korte toelichting van de meest gebruikte stoffen.

Duurzame stoffen

Waterperformante stoffen

Knitwear

Safety stoffen